Nyck de Vries wint Sotsji race en verovert Formule 2-titel

 

Nyck de Vries, ondersteund door sponsor Speedbooks, is kampioen in de FIA Formule 2. Nyck veroverde die in stijl door zaterdag de hoofdrace in het Russische Sotsji te winnen. In een eerste reactie zei hij: ,,Ik ben superblij en dankbaar, ook richting het team (het Franse ART, red.) voor het vertrouwen in mij. Ik wilde zo graag vandaag kampioen worden, bewijzen dat we dat konden. Geweldig”. Nyck de Vries was al maanden leider in het kampioenschap en had een grote voorsprong, Door zijn pole en de eerste plaats had Nyck een niet meer te overbruggen voorsprong op Nicholas Latifi, die tweede werd in de hoofdrace en Luca Ghiotto die daar vlak achter staat.

 

Droomstart van Nyck de Vries

 

De 24 jarige Nyck De Vries startte op het circuit van Sotsji vanaf pole en had een droomstart. Hij was sloeg meteen een gaatje naar Latifi en controleerde vervolgens de wedstrijd. Ook na de verplichte pitstop hield Nyck zijn Canadese rivaal achter zich. De Italiaan Luca Ghiotto, derde in de titelstrijd, koos voor een andere tactiek en leek De Vries even te kunnen bedreigen in de strijd om de dagzege. Maar de Twellegeaster liet dat niet toe en stelde met zijn vierde overwinning van het seizoen de Formule 2-titel veilig.

 

 

De sprintrace van de F2 Sotsji

 

Na de winst van de Formule 2-race op zaterdag en het kampioenschap van de FIA Formule 2, was Nyck zondag in Sotsji opnieuw succesvol. Als winnaar van de hoofdrace moest De Vries vanaf P8 starten. Al in de eerste meters won hij vijf plekken, mede door diverse crashes. Want al in de eerste ronde kwamen Matsushita en Mazepin hard met elkaar in botsing. De Russische teamgenoot van De Vries kon al snel op eigen kracht uit zijn bolide klimmen, maar dat gold niet voor Matsushita. Medisch personeel ontfermde zich over de 25-jarige Japanner. Het duurde ongeveer een kwartier totdat de organisatie bekendmaakte dat Matsushita naar het ziekenhuis was gebracht. Beide coureurs werden naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de Formule 2 kwamen de Japanner en de Rus er zonder botbreuken van af.

 

Het was dus lange tijd de vraag of de race überhaupt uitgereden zou worden. Toen na drie kwartier duidelijk werd dat de betrokken coureurs Nobuhiru Matsushita (Japan) en Nikita Mazepin (Rusland) zonder ernstige verwondingen uit de wrakstukken waren gehaald werd de tot 15 ronden ingekorte race hervat.

 

Na de herstart ging de Friese Formule 2-kampioen vervolgens snel Callum Ilott voorbij en opende hij de jacht op Luca Ghiotto. Luca hield stand, ondanks verwoede pogingen van De Vries om de Italiaan in te halen. Zo eindigde Nyck de Vries met als sponsor Speedbooks als tweede achter winnaar Luca Ghiotto.

 

De FIA Formule 2 racet de laatste wedstrijd in Abu Dhabi, eind november. Nyck de Vries rijdt dan zijn laatste 2 F2-races uit zijn carrière. Een week eerder begint voor hem zijn nieuwe raceavontuur in de Formule E bij het fabrieksteam van bij Mercedes in de Formule E.

 

Nyck de Vries is zondag tweede geworden in de sprintrace van de Formule 2 in Rusland. De race lag lange tijd stil en werd met zes rondes ingekort na een zware crash tussen Nobuharu Matsushita en Nikita Mazepin.

 

Wilt u meer raceverslagen en voorbeschouwingen van Nyck de Vries lezen? Kijk dan hier.

 

#1 rapportage software

Probeer onze rapportage software 30 dagen vrijblijvend, en ervaar vandaag nog de tijd- en kostenbesparing van ultiem financieel inzicht.

Start uw demo