FAQ - Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over Speedbooks Online en het gebruik van de software.

Kan ik de standaard rapporten aanpassen?

Alle rapporten die aangemaakt worden via Speedbooks Online worden automatisch gedownload als Excel bestand. Deze zijn daarin vrij te bewerken en geheel aan te passen naar eigen wens. Aangepasten rapporten kunnen eventueel weer worden geüpload als extra rapportagetemplates in Speedbooks Online.

Hoe maak ik in de standaard rapporten de Bron zichtbaar?

Alle rapportages bevatten enerzijds outputbladen (de zichtbare werkbladen in Excel) en anderzijds databladen (verborgen werkblad in Excel). Om deze databladen zichtbaar te maken klikt u op een van de werkbladen en met rechtermuisknop kunt u de verborgen datablad(en) zichtbaar maken.

Kan ik met Speedbooks Online SBR gebruiken?

Momenteel is deze functionaliteit nog niet aanwezig. We zijn druk doende om dit in Q1 2020 te realiseren voor het deponeren van de jaarstukken bij de KvK via SBR.

Kan ik een bestaande rubricering overnemen en/of RGS gebruiken?

Ja, u kunt per administratie via Administratie bewerken kiezen voor de optie Rubriceren als. Hiermee kunt u de rubricering van een andere administratie overnemen. Ook is het mogelijk om te rubriceren als Referentiegrootboekschema (RGS). Deze functionaliteit wordt momenteel ondersteund voor de pakketten Visma eAccounting, iMUIS en Exact Online.

Werkt Speedbooks Online ook op Apple?

Speedbooks Online is een volledige webapplicatie en is te benaderen via elke standaard webbrowser. Voor het bewerken van de standaard rapportages is het wel nodig dat Excel voor Windows is geïnstalleerd op het systeem. Voor Apple gebruikers betekent dit dat voor een goede werking een hulpprogramma met een aparte windows omgeving wordt aangeraden, een voorbeeld hiervan is Parralells.

Hoe kan ik grafieken in het dashboard aanpassen?

Bestaande grafieken zijn qua type aan te passen als lijn/staaf/cirkel type. Bovendien kunnen de kleuren en de te tonen series worden opgegeven via de grafiekinstellingen (icoon met 3 puntjes). Via de optie Widget toevoegen kunt u zelf eigen grafieken toevoegen. Deze zijn op te bouwen uit alle elementen van de balans en de winst- en verliesrekening.

Kan ik mijn abonnement zelf aanpassen?

Op het moment dat u bent ingelogd ziet u in het linkermenu de knop Instellingen. Via het tabblad Abonnement kunt u zelf uw licentie uitbreiden met extra gebruikers, extra administraties, viewers en extra grafiekwidgets.

Is het mogelijk dat ik mijn eigen grafieken in het Speedbooks Online dashboard kan maken?

Zeker, er is een functie beschikbaar waarmee u een eigen grafiek kan samenstellen.

Kan ik ook live data ophalen van uit mijn boekhoudpakket?

Bij het aanmaken van een administratie is het mogelijk om aan te geven dat de data wordt ververst wanneer de administratie wordt geopend.

Is er ook een handleiding voor Speedbooks Online?

Ja, deze is te vinden in de applicatie in de vorm van instructievideo's. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze support afdeling via het contactformulier of telefonisch via 0513 724 050.

Mijn boekhoudpakket staat niet in de lijst met de te koppelen pakketten.

Staat uw boekhoudpakket nog niet in de lijst met de te koppelen pakketten? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heb ik Microsoft Excel nodig voor het genereren van rapporten?

Ja, voor het genereren van onze rapporten heeft u Microsoft Excel nodig.

Welke versie van Microsoft Excel wordt aangeraden?

Het advies is om Office 365 te gebruiken zodat u altijd de nieuwste Excel functies beschikbaar hebt.

Heeft u een andere vraag?

Kunt u het antwoord niet vinden die u zoekt of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze afdeling support, of kijk op onze support pagina.

#1 rapportage software

Probeer onze rapportage software 30 dagen vrijblijvend, en ervaar vandaag nog de tijd- en kostenbesparing van ultiem financieel inzicht.

Start uw demo